Suomen suosituimmat kesäfestivaalit

Kesä on suomalaisen parasta aikaa - tai siltä se ainakin tuntuu. Monet suunnittelevat jo vuotta aikaisemmin seuraavan kesän festarireissuja ja ostavatkin liput heti kun ne tulevat myyntiin. Suomessa järjestetään useita festivaaleja ympäri maata, jotka houkuttelevat monia eturivin artisteja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Jos mielit lähteä ensi kesänä festivaaleille ja nauttia ykköstason musiikista lähietäisyydeltä, suunnittelu kannattaa aloittaa jo nyt. Jos rahatilanne ei anna sillä hetkellä myöten niin tällöin voi harkita lainan hakemista, joka on tänä päivänä mahdollista myös netissä. Muista kuitenkin lainata vain sen verran kun on tarvetta, koska lainarahaan liittyy korkojen lisäksi myös ehtoja. Lisää turvallisesta lainanotosta täältä!

Seuraavat suosituimmat festivaalit Suomessa keräävät vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä, ja ne kannattaa laittaa heti ensi kesän listalle.

Heinäkuun festivaalit

  • Iskelmäfestivaalit, Himos

Heti heinäkuun ensimmäisinä päivinä järjestettävät Iskelmäfestivaalit ovat Iskelmä Radioin vuotuiset juhlakimarat, jossa kuunnellaan kolmen päivän ajan Suomen parhaimpia esiintyjiä. Kesän 2021 esiintyjistä on jo julkaistu muutama, ja lavalla voidaan nähdä esimerkiksi Antti Tuisku, Kaija Koo ja Lauri Tähkä.

  • Provinssi, Seinäjoki

Erityisesti raskaamman rock-musiikin ystävien kannattaa suunnata heinäkuun alussa Seinäjoelle, jossa vuonna 2021 lavalle nousevat esimerkiksi Korn, Deftones ja Sunrise Avenue. Yksi legendaarisimmista Suomen festivaaleista kestää kolme päivää.

  • Tuska, Helsinki

Metalliystävien unelmat täyttyvät Helsingin Suvilahdessa järjestettävillä Tuska-festivaaleilla. Ensi vuonna heinäkuun 2.- 4. päivien välillä järjestettävän musiikki-iloittelun aikana kävijät pääsevät fanittamaan esimerkiksi Kornin, Deftonesin, Devin Townsendin ja Bodom After Midnightin musiikkia.

  • Ruisrock, Turku

Monipuolisempaa musiikkitarjontaa esittelevä Ruisrock on ollut jo vuosikymmenten ajan festivaalikävijöiden ykköskohde. Heinäkuun puolessa välissä järjestettävällä festivaalilla tullaan näkemään vuonna 2021 ainakin Antti Tuisku, Martin Garrix ja The Ark.

  • Tangomarkkinat, Seinäjoki

Hieman vanhemmalle yleisölle ja tangomusiikista kiinnostuneille vuosittaiset Tangomarkkinat ovatkin kesän kohokohta. Joka vuosi festivaalien aikana kruunataan sen vuoden tangokuninkaalliset ja juhlat leviävät ympäri Seinäjoen kaupunkia. 7. - 11. heinäkuuta järjestettävillä festivaaleilla esiintyy vuonna 2021 muun muassa Arja Koriseva, Aino Niemi, Ilkka Vainio ja Jari Sillanpää.

  • Pori jazz, Pori

Pori Jazz houkuttelee joka vuosi erittäin kuuluisia artisteja myös ulkomailta. Vuonna 2021 lavalla nähdäänkin esimerkiksi John Legend, Emeli Sande ja Chick Corea: Vigilette.

  • Tammerfest, Tampere

Heinäkuun lopun kuittaa Tampereen kuuluisin festivaali, Tammerfest. Suomen ykkösnimiä keräävät festivaalit ovat kolmen päivän mittaiset, joskin ensi vuoden esiintyjälistaa ei ole vielä julkaistu.

Elokuun festivaalit

Elokuussa koulujen alkaessa myös festivaalit vähenevät. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vaihtoehtoja löytyisi myös elokuussa lomaileville. Seuraavat tapahtumat kannattaa taatusti käydä katsomassa.

  • Weekend, Helsinki

Helsingin Käpylän liikuntapuistossa juhlitaan vuonna 2021 Weekend-festivaalien 10-vuotisjuhlaa. Kaksipäiväinen jättitapahtuma kerää kymmeniä tuhansia vierailijoita vuosittain ja sillä oli pitkään vuosittain eri teema, kunnes siitä luovuttiin vuonna 2019. Tänä päivänä Weekend-festivaalit ovat laajentuneet myös Viroon ja Ruotsiin.

  • Flow, Helsinki

Vuodesta 2004 asti järjestettyä Flow-festivaalia juhlitaan ensi vuonna taas Helsingin Suvilahdessa. Musiikkia ja taidetta yhdistävä tapahtuma on myös kuuluisa ympäristöystävällisyydestään ja ekologisuudestaan.

  • Blockfest, Tampere

Elokuun puolessa välissä järjestettävät Blockfestit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Se kuuluu Pohjoismaiden suurimpien hip hop -festivaalien joukkoon, jota tähdittävät niin kotimaiset kuin ulkomaiset genren tähdet. Vuodesta 2017 lähtien se muutettiin vain täysi-ikäisille suunnatuksi tapahtumaksi.

28 Aug 2020